SE FILM NEDERST I ARTIKKELEN!!

Det har gått ett år siden forrige messe, og ett år lenger unna barndommen. Spillmuseet har heldigvis ikke gitt seg og holder fremdeles på med den nå veldig populære Retrospillmessen i Sandefjord.

Hvordan kan man innovere med gamle ting?

Spillmuseet skal ha honnør for å arrangere en messe basert på spill og konsoller fra fortiden. Joda, det kommer stadig nye konsoller på markedet, men hyppigheten mellom hver messe og hver konsollrelease er grunnleggende forskjellig.

Så hva gjør man da? Vel, det må ikke fortelles til dem som var innom messen – for der ble alt gjort riktig.

Til tross for at det føltes ut som om det var færre attraksjoner i form av spillmaskiner, utstillinger og lignende, så hadde de klart å samle et enormt hav av retrospillselgere. For noen kan det ha vært et skuffende valg, men etter å ha siklet over samlingen til spillmuseet får du egentlig bare lyst til å blåse støv av spillkassettene dine hjemme. Hva er ikke bedre enn en splitter ny… nyinnkjøpt Nintendo 64-kassett? Ingenting.

WP_20160514_15_43_17_Rich

 

Dette fokuset plasserer en i et sosialt miljø hvor man kan diskutere, spille og le med hverandre. I etterkant har man et vakkert minne fra selve messen. Men dette kan da ikke være alt?

Langt i fra!

Messen hadde også flere profilerte skikkelser om bord. Brentalfloss/Brent Black var på plass med stand, plater og show. The Completionist/Jirard Khalil, Saft og Svele, Ben Daglish, Noobwork, Pat the NES Punk og mange fler var også tilstede for fansen sin del. Man kunne se på deltakerne av messen at dette var stort for dem – inkludert underskrevne selv.

WP_20160514_16_17_41_Rich

Det ble heller ikke spart på konkurranser heller. Alt fra Super Mario Bros. til Tetris til Crash Team Racing som endte opp på sparkesykkel? Ja, faktisk. Komplett med sin (ikke fullt så retro) salgsbod hadde også konkurranse. Det var nok å ta av for alle.

Det er noe nytt

Retrospillmessen har klart å holde engasjementet oppe. Helt nøyaktige besøkstall er ukjent for underskrevne, men om man tar det på øyemål så virket det i alle fall ikke som om ting har begynt å dabbe av. Spillmuseet har gjort dette til noe annet enn en årlig museumsgjennomgang. De har atter en gang gjort dette til en livlig, følelsesladd og herlig helg. Vi gleder oss allerede til neste år!

Sjekk ut videoen av messen under galleriet!


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *