Hvil i fred Satoru Iwata

Nintendos toppsjef siden 2000, Satoru Iwata, døde av kreft på søndag. Han ble kreftoperert i fjor og kom tilbake til stillingen sin kort tid etter, men dessverre slo kreften tilbake.
 
Iwata begynte karrieren sin som utvikler hos HAL og bidro til spill som Earthbound og Balloon Fighter. Han rakk også å bli sjef for spillstudioet og deretter president av Nintendo etter at Hiroshi Yamauchi gikk av som toppsjef.
 
Under hans ledelse har Nintendo kommet med  populære konsoller som Nintendo DS og Wii. Han tok seg også tid til å snakke direkte til fansen igjennom sitt eget show «Nintendo Direct» og hadde forseggjorte intervjuer med utviklere i «Iwata Asks». Det tok av under fjorårets E3 hvor han hadde en iscenesatt kampscene med Reggie Fils-Aime som skulle bli offentliggjøringen til Super Smash Bros.
 
Iwata har blitt ansett av mange som en av de få høytrangerte sjefen i industrien til å genuint bry seg om videospill. Mange sier at hans erfaring som spilldesigner hjalp han til å styre selskapet slikt han gjorde.

«On my business card, I am a corporate president. In my mind, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer.» – Satoru Iwata

Vi i Secret Chest er utrolig triste over det som har skjedd, og våre tanker går til Iwata og familien hans.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *