De beste heltene fra Fire Emblem

Fire Emblem er ute i dag, og vi feirer det hele med en toppliste med absolutt alle hovedpersonene i vestliglanserte Fire Emblem-spill. Vi inkluderer ikke egenlagde karakterer som f.eks. Robin fra Awakening. En person man kan lage etter sitt eget bilde vil jo alltid havne på toppen. Med mindre man hater seg selv da…

11. Roy fra Binding Blade:

DlcRoyKakusei

Vi gjør et unntak for Roy, i og med at han er mer kjent enn mange av de andre på denne listen. Roy er en godhjertet adelsmann fra Phaere, og er sønnen til Eliwood. Han og Marth representerte Fire Emblem for vesten i Super Smash Bros. Melee og gjorde et comeback i Super Smash Bros. For WiiU/3DS.

10. Marth fra Shadow Dragon:

FESD_Marth_2

Marth skal ha at han er ekstremt ikonisk for Fire Emblem-serien. Han dukket bl.a. opp i det aller første FE-spillet, men viste seg ikke fram før Shadow Dragon her i vesten.

Han havner langt nede på listen fordi spillet hans er uten tvil det verste i serien. Samtidig virker han ikke særlig maskulin i opptreden eller handlemåte. Har du sett animen (spar deg for bryet med å se den) så får du vite at tiaraen hans var søsterens eiendel. Han gråter en del, og den ene Smash-provoseringen hans kan oversettes til «Se på meg alle sammen!». En prins/konge fra middelalderen er nødt til å være skikkelig mann!

9. Eirika fra Sacred Stones:

FE_Eirika_DLC

Eirika er en slags sverdmester i spillet sitt. Hun er noe svak i begynnelsen, og virker tidvis naiv, men får jobben gjort senere i spillet. Hun setter vennene og broren sin foran alt, noe som er meget beundringsverdig.

8. Micaiah fra Radiant Dawn:

Micaiah_(FE10_Artwork)

Dette er en av de få hovedpersonene som bruker magi i serien. Micaiah blir aldri noen juggernaut, men har en egenskap som kan helbrede andre på bekostning av sin egen livskraft. Hun gjør alt hun kan for å hjelpe befolkningen som er i nød, og er støtt og stadig på rømmen fra fienden. Et tøft liv for ei tøff jente.

7. Eliwood fra Fire Emblem:

EliwoodArtwork

Eliwood er Roys far, men er mye mer enn det. Han utmerker seg kanskje ikke noe spesielt i noen ferdigheter, men er jevnt god over alt. Han får også det råtøffe og legendrasike sverdet Durandal som er langt større enn nødvendig. Samtidig er han midtpunktet i det som skulle bli vestens første Fire Emblem.

6. Chrom fra Awakening:

Fire-Emblem-Awakening-Chrom

Chrom jobber som en «gjeter» i det du møter han i Awakening, men viser seg fort å være en prins. Chrom har en relativt sterk karakter, og du får se han utvikle seg fra prins til konge og til slutt til far. Han bruker Falchion og kan i tillegg bruke spyd i «Great Lord»-form. Sammen med Aether-ferdigheten og gode stats kan man sette han opp mot omtrent hva som helst.

5. Lucina fra Awakening:

Lucina_Marth_2

Chroms stedfortreder i Smash. I likhet med sin far så er de begge, overraskende nok, i samme slekt som den legendariske heltekongen Marth. Lucina er jevngod med sin far, og bærer også Falchion (fra fremtiden). Hun er på et desperat oppdrag fra en dyster fremtid, og forsøker å skjule sin identitet ved å kle seg ut som Marth. Egentlig er hun en mye bedre Marth enn Marth når man tenker seg om…

4. Ephraim fra Sacred Stones:

EphraimAwakening

Hvem legger seg i skjul med totalt fire menn og kontinuerlig reduserer fiendens tropper og erobrer en borg i samme slengen? Jo, det er Ephraim. Stort sett så bærer heltene i Fire Emblem sverd, men Ephraim bruker lanse – noe som er et veldig forfriskende pust. Han her høres jo ut som førsteplassmateriale? Hvorfor er han her? Om man følger ordlyden i spillet, så høres det ut som om han får barn med tvillingsøsteren sin.

3. Lyndis fra Fire Emblem:

LynFEA

Hun har vært vitne til foreldrenes død, og har kjempet seg gjennom et helt kongerike for å gjenforenes med hennes egen bestefar. Det er ingen tvil om at Lyndis, også kjent som Lyn, er både sterk som person og som figur. Hun er så barsk at hun får to legendariske sverd i ett og samme spill. Det er noe ikke alle kan skryte av.

2. Ike fra Path of Radiance og Radiant Dawn:

Ike_(FE10_Artwork)

Dette er nok favoritten til mange der ute – og ingen kan klandres for den meningen.

Ike er barsk, forståelsesfull, taktisk og veldig barsk. Han er med i to Fire Emblem-spill, og la på seg en god del muskler mellom Brawl og Sm4sh. Han har en av de beste historiene i alle FE-spillene, og en god karakterutvikling fra liten valp til vandrende beist. Noe annet som er spesielt med Ike, som helt, er at han ikke er adelig; noe som ikke har skjedd tidligere i serien. I tillegg så er Ike så å si uslåelig i slutten av Path og Radiance, og er et like stort uvær for fienden i begynnelsen av Radiant Dawn.

Og ja… ikke glem Ragnell – hans skytende og evigvarende sverd som går gjennom hellig rustning.

1. Hector fra Fire Emblem:

fWjjh8G

Om en bjørn og en ulv ble spleiset sammen, og den skikkelsen skulle bli representert som menneske, så ville Hector vært det perfekte resultatet.

Han dukket for første gang opp i Roys spill, men ble gjort til en av hovedpersonene i det som kun omtales som «Fire Emblem», samt fikk sin egen historielinje. Hector har så mye krutt i musklene sine at han valgte å vandre i kavalerirustning – til fots. Selv i ørkenen. I tillegg til det har han så mye muskelkraft at han kan hoppe 2,5x sin egen høyde med øksen sin Wolf Beil og Armads.

Han har en tøffing-fasade ovenfor folk flest, men innerst inne bryr han seg dypt om sine venner. Han bryr seg så mye at han bærer barn på skuldrene, med rustningen på – i ørkenen. Jeg vet ikke om det er et tegn på råtøffhet eller et omtenksomt hjerte, men uansett hva det betyr så er han mann.

Hvilken Fire Emblem-karakter er din favoritt? Det trenger ikke å være en av heltene!


Kommentarer

Ett kommentar til “De beste heltene fra Fire Emblem”

  1. […] Hvis dere vil ha mer Fire Emblem, kan dere sjekke ut vår liste over de beste Fire Emblem-heltene he… […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *