Vi i Secret Chest har nok en gang dratt til Retrospillmessen i Sandefjord for å se på alt mulig av gamle spill!

Spillmuseet har igjen stilt fram masse konsoller og spill fra forskjellige tider som alle kan spilles på, og utstillinger med diverse spill, konsoller og sjeldent merch. Skulle gjerne sett litt flere håndholdte konsoller og spill som kunne prøves, og savnet selv den «fantastiske» CD-i i år, men ellers var det nok av spill og konsoller å prøve seg på – alt fra gamle Nintendo og Sega-konsoller til Neo Geo og Commodore 64 var representert. Messa hadde også en del selgere og kunstnere med stands der kunne du kjøpe spill, konsoller og diverse fanart, pluss indie-utviklere som viste fram egne spill.

Akkurat som tidligere år tok flere kjente navn fra spillverdenen også turen innom, og i år kunne vi blant annet møte Ron Gilbert (Monkey Island), Al Lowe (Leisure Suit Larry) og Chris Marlow og Shawn Pile (Conker’s Bad Fur Day og andre Rare-spill), for ikke å nevne Charles Martinet – stemmen til Mario! Flere av disse hadde også Q&As der folk kunne spørre dem det de lurte på.

Vi fikk også spille på den eksklusive «Nintendo Playstation», en prototype av et avbrutt samarbeid mellom Nintendo og Playstation. Maskinen har kanskje Playstation og Sony-logoer, men kan spille SNES-spill, og er mest sannsynlig den eneste prototypen som finnes igjen i verden etter at de alle skulle bli destruert. Det var absolutt en spesiell opplevelse å se denne og ikke minst få prøve den!

Nintendo Playstation!

Neo Geo World Tour, en turnering som reiser verden rundt for å la spillere konkurrere i diverse Neo Geo-spill, stilte også opp på messa for å la nordmenn delta i turneringa. Både King of Fighters ’98 og 14 hadde turneringer, og vinnerne vant en tur til Hong Kong for å konkurrere videre i de internasjonale finalene. I tillegg til KoF var det også en Metal Slug-konkurranse som gikk ut på å få mest poeng.

Var ikke bare de beste spillene som ble utstilt…

Dagen ble avsluttet med en konsert av Kyoshu Orchestra der blant annet Al Lowe og Chris Marlow hadde gjesteopptredener! Selv om det var mye av det samme som i fjor som ble stilt ut, vil vi si at Retrospillmessen var verdt turen i år om du liker spill, og spesielt retrospill. Det er nok av spill og andre aktiviteter å holde på med her!

Sjekk også ut filmen vårs fra messen:


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *