Savnet for Crash er stort. Godt noen tar vare på han!
Spillmuseet stiller opp nok en gang for å minne oss alle om at retrospill er en ting som ikke døde ut sammen med dinosaurene. Larsen og Kammers tok seg en svipptur innom Sandefjord for å blåse litt støv av kassetter og oppleve et nostalgirush uten like.
 
Slår på stortrommen
Undertegnede har for øvrig vært innom samme spillmesse i fjor, og har også stukket snuten innom Retrospillmessens stand på SpillExpo. Det er ingen tvil om at Spillmuseet har brettet opp ermene og brakt fram kanonene – for her har de ikke spart på noe.

 
Kronen på verket. 
Om man sammenligner messens utstilling med den forrige, vil man kanskje komme fram til at utvalget var litt mer uvanlig enn tidligere. Sære plattformer som Hanimex og Neo Geo AES, samt spill som Samurai Spirits og Populous var presentert på messa. I tillegg til et bredt spekter av konsoller hadde arrangøren introdusert arkademaskiner. Alt fra Donkey Kong til Afterburner var på plass. Derfor var det var mer enn nok å gripe kloen sin i – forutsatt at man hadde småmynter å spille da. Et par ekstra spill til hver konsoll var også lagt frem, slik at man på den måten kunne bytte spill om man fikk anledningen til å gå lei – noe som skulle mye til med det store utvalget.
 
Gammelt møter nytt
Men det stopper ikke der. Både Sony og Microsoft stilte opp med stand, og det var ikke hva som helst som gikk på skjermene deres der heller. Microsoft stilte med Gears of War Ultimate med lokalt LAN-spill, mens Sony hadde et litt mer familiepreget opplegg via Tearaway Unfolded. Selv om disse attraksjonene ikke var veldig retro satte nok mange pris på kontrasten mellom nytt og gammelt.

 
SAMSUNG CSC 
Selve museumsdelen har også gjennomgått en kraftig overhaling. Fra å være vitrineskap stilt på rad og rekke; til å bli til en belyst og elegant utstilling skjermet fra resten av messen. Det var også en hel vegg med PlayStation-spill som kan få en hvilken som helst annen spillsamling til å fremstå som liten. Hvis man absolutt må sette fingeren sin på noe, så kan man påstå at den håndholdte delen av utstillingen ikke fikk like mye kjærlighet som resten. Ingen av enhetene kunne skrus på, og det virket nesten som om det har vært flere konsoller årene før.
 
Mye liv
Selv om det var nok av ting å henge fingrene sine i, lå ikke arrangøren på latsiden hva arrangementer angår. De arrangerte både Super Mario Bros.- og Tekken-turnering på storskjerm med kommentator. De lagde mye liv, men høydepunktet skulle allikevel komme fra over Atlanteren. Brentalfloss stilte opp med show og musikk som skapte skikkelig stemning i messen – minuset var at alt stengte da han var ferdig på lørdagen.

 

Secret Chest seal of approval!
Secret Chest seal of approval!

 
Alt i alt kan man si at messen har levd opp til hypen som oppstod i forkant – og vel så det. Utstillingen var merkbart forbedret sammenliknet med året før og hadde noe å tilby alt og alle – hardcore-spillere, casual-spillere, ja, selv de som bare var litt nysgjerrige hadde ikke tid til å kjede seg. Dette er en stor bragd i seg selv – spesielt med tanke på at det ikke dukker opp mye nytt i utstillingen; i og med at dette tross alt er en retrospillmesse. Vi i Secret Chest kan med hånden på hjerte si at vi storkoste oss og vi håper på suksessen gjentar seg neste år!
 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *