Anmeldelse: Funky Kong Country Tropical Freeze

Donkey Kong Country Tropical Freeze til Switch er kanskje den Wii U-porten som har fått minst nytt innhold ettersom at Funky Kong som spillbarfigur er det eneste nye innholdet fra originalen. Siden Wii U-versjonen allerede har en haug med anmeldelser kommer ikke denne artikkelen til å gi DK, eller det å spille som ham, noe særlig fokus. Det vil også bli en kortere anmeldelse samtidig som den også vil fokusere mer på det som er unikt, nemlig Funky Kong, og av den grunn vil jeg herfra i anmeldelsen referere til spillet som Funky Kong Country Tropical Freeze

Bilderesultat for funky kong tropical freeze

Handling
Historien er langt fra avansert (sjokk). DK og gjengen feirer det som ser ut til å være DK sin bursdag da de blir invadert av dette spillets skurker, en gruppe vikinger som fryser DK Island til is og blåser heltene langt av gårde. Det er dermed nå opp til Donk- (kremt) Funky Kong å redde dagen.Bilderesultat for donkey kong country tropical freeze

Forskjellene
I motsetning til DK som ofte fikk hjelp av enten Diddy, Dixie eller Cranky er Funky langt mer selvstendig. På mange måter er han en kombinasjon av alle karakterene slått sammen til en. Han har alle de samme evnene som DK, ettersom han kan slå fra seg og trekke opp ting fra bakken. Han kan også rulle på bakken og spinne under vann så lenge en måtte ønske, noe DK kun kunne gjøre om han hadde en partner på ryggen. Funky kan i tillegg sakke ned fallet sitt ved å spinne surfebrettet sitt i likhet med hvordan Diddy brukte jetpacken sin. Det er likevel ikke helt likt ettersom Funky i stor grad vil miste sitt horisontale moment, noe som ikke var tilfelle med Diddy. Funky kan også gjøre et ekstra hopp, veldig likt det Dixie kunne oppnå ved å bruke hestehalen sin som propell. Her er det komisk nok motsatt, for mens Dixies ekstra hopp slettet nesten alt horisontalt moment vil Funky beholde sitt. Den siste evnen hans er muligheten til å stå på spisst terreng og hoppe på spisse gjenstander, veldig likt måten Cranky brukte staven sin som en hoppestokk. Funky har også muligheten til å ta skade fem ganger i motsetning til DK som med en partner kun kunne ta skade fire ganger før en mistet et liv.

Spillopplevelsen
Om du spilte Wii U-versjonen vet du hva du har i vente. Hver verden har et eget tema og banene som en helhet er simpelthen fantastiske. De har en jevn stigende vanskelighetsgrad, noe som nesten er litt vanskelig å merke ettersom den stiger veldig likt med spillerens ferdighetsnivå. Banene gjør også opplæringen skikkelig i den forstand at de introduserer noe nytt i ufarlig omgivelser for å så putte en utfordrende vri på det. Bakgunnen og detaljene er også kort sagt flotte. I flere tilfeller vil det være praktisk å se hva som skjer i bakgrunnen for å finne ut hva som vil skje i forgrunnen.
Musikken skaper en god stemning som står i stil med omgivelsene uansett hvor en er og i noen tilfeller er den god nok til at en vil ta en pause fra å gjøre fremgang og heller bare lytte. Personlig gjaldt dette særlig første bane i tredje verden.

Bilderesultat for donkey kong tropical freeze 3-1

Likevel er ikke alt bare fryd og gammen. På grunn av hvor godt nivåene er designet er følgende nesten trist å innrømme. I likhet med tidligere spill i serien har også dette ulike samleobjekter spredt rundt omkring. For Funky Kong Country Tropical Freeze er det gjerne KONG bokstavene og puslebiter en vil lete etter og det er her problemet kommer inn. I hver bane er gjerne en til to puslebiter gjemt i et bonusrom med en spesifikk utfordring. Disse utfordringene tar ikke lang tid, og er greie nok i og for seg, men de bryter med atmosfæren som nivået ellers har skapt. I det ene øyeblikket er en på havets bunn, med en gigantisk blekksprut som prøver å kverke en. En føler seg presset til å handle raskt for å ikke bli tatt av blekket samtidig som en må være obs på å ikke bli slått av tentakler. Alle elementer i banen kommer sammen for å skape spenning og frykt hos spilleren. Plutselig befinner en seg i et digert rom med lystig musikk og en skal samle bananer før tida er gått ut. Deretter blir en satt på et podium og får vite resultatene av utfordringen. Når spilleren så blir kastet tilbake til banen igjen, er dessverre følelsene en hadde før bonusrommet i stor grad svekket. For spillere som ønsker å samle alt i banen vil dette bli et gjentakende problem så sant en ikke ignorerer bonusrommene første gang en spiller banen og heller går tilbake etterpå.

Bilderesultat for donkey kong country tropical freeze irate eight

Vanskelighetsgrad
Funky Mode som spillet har valgt å kalle det er absolutt lettere enn det originale modusen fra Wii U, men er spillet for lett? Personlig syns jeg ikke det. Funky Mode tilbyr en fin måte for mer uerfarne spillere å komme i gang, og for de som har spilt det før og nå heller vil ha en avslappet gjennomgang av alt fantastisk Funky Kong Country Tropical Freeze har å by på er dette absolutt noe en bør benytte seg av. Funky Kong kan utrette mye som DK bare vil kunne drømme om, men spillet er fortsatt en fantastisk opplevelse og vil kunne by på utfordringer som føles tilfredsstillende å overkomme selv om en spiller som Funky. Spillet vil også tilby hard mode som fjerner alle lagringspunkt og gjør så spilleren ikke kan ta skade en eneste gang uten å måte starte forfra igjen. Det er vanskelig å nekte for at Funky ikke gjør også dette lettere enn DK, men det er fortsatt en skikkelig utfordring som vil kreve sitt fra de som skulle bestemme seg for å gjennomføre det.

Oppsummering
Funky Kong Country Tropical Freeze er et like fantastisk spill på Switch som Donkey Kong Country Tropical Freeze var på Wii U. Kanskje til og med bedre takket være hvor mye mer tilgjengelig det er på Switch. I sin helhet er spillet absolutt glimrende og alle som er glad i platformer-sjangeren vil høyst sannsynlig få mye glede om de gir dette spillet en sjanse.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *