SAMSUNG CSC

Da har 2015 passert oss, og det har vært litt av et år. Mye har skjedd på det lokale planet for vår del. Denne artikkelen i seg selv er med på å testamentere hva vi i Secret Chest har fått til – en nettside. Det eneste som gjenstår er å komme med innhold utenfor desember måned.
 
Dette spillåret har vært svært turbulent. Vi har fått noen gode titler, og mange, mange, MANGE dårlige nyheter. Året begynte med at Sega gjorde bemanningskutt, Sony Entertainment Online ble solgt til DayBreak. Spill som Dying Light og Grim Fandango: Remastered ble sluppet ut, og første delen av halvåret var på bølgelengde med dette. Til folkes store etterlengtselse ble nok Zelda-spill sluppet ut; nemlig Majora’s Mask 3D sammen med Nintendos siste håndholdte konsoll – New 3DS. Hipstere kunne feire Monster Hunter 4 Ultimate samme dagen.
 
Sommeren full av blekk
Sommeren kom, og spill som Witcher 3, Yoshi’s Woolly World, Xenoblade 3D og The Order 1886 hadde sneket seg inn i butikkhyllene. Nyheten om at Zelda U og Uncharted 4 var utsatt var en realitet, men Nintendo trøstet oss med at Star Fox skulle komme og redde jula. Batman Arkham Knight dukket opp… på konsoll, mens PC-brukerne kom til å prise Gabe Newell for hans «refund»-integrering i Steam. Nintendo fikk også prøvd seg på skytespillsjangeren med Blekkulfs Blekk«spruter»mania. Et spill som ga Nintendo sin første nye IP på… et par måneder. Codename Steam kom ut rett før.
 
Man må ikke glemme å nevne at E3 dukket opp i år også. En liten messe veldig få har hørt om. Snakker kun om spill som har vært lovet lenge, men aldri dukker opp. Zelda U ble ikke nevnt. Kingdom Hearts 3 er «fremdeles i utvikling». Last Guardian har vært et evighetsprosjekt som nå påståelig skal være ferdig til neste år. Sony annonserte en Kickstarter kampanje, og Microsoft kom med en del «OK» innhold som Hololens-integrasjon til Minecraft. Nintendo hadde ingenting å stille med; bortsett fra deres trofaste, standhaftige og kjære Star Fox Zero.
 
Like etter fikk vi alle dessverre en uvirkelig melding som skulle ryste hele industrien. Nintendos toppsjef, Saturo Iwata, døde av komplikasjoner rundt gallekreft 11. juli. Alle visste han var syk, men alle trodde også at han var på bedringens vei. Mange om på Internett delte sorgen sin med store mengder fanart, faktavidoer og leserbrev. All denne oppmerksomhet som ble gitt viste hvor mye Iwata har betydd for oss alle.
 
Sommeren gikk, og Sony kom med en remaster, samt Until Dawn. MS kom med en remaster og Rare Replay Collection. Nintendo bare stuffet ut Amiiboer og glemte at de hadde noe som het «New» 3DS. Nintendo prøvde å trøste oss med Ryu og Roy til Smash i det minste. Nathian Drake Collection-plasteret som ble plassert på det bløende Uncharted 4-kneet, ble flerret av da tittelen ble utsatt idet det ble annonsert. Ting eskalerte seg ikke til en verdenskatastrofe da vi kun snakket om noen dagers forskjell.
 
En mørkere tid
Metal Gear Solid ble lansert, men til tross for at dette spillet var på ønskelisten til ganske mange, var denne tittelen ganske bittersøt på flere plan. Blant annet fordi dette ville bli det siste eventyret til Snake, men Konamis stusselige behandling av de ansatte, samt Kojimas «oppsigelse» var ikke noen hederlig måte å avslutte Metal Gear Solid-kaptittelet på heller.
 
Høsten kom og tittelen Super Mario Maker skulle feire 30 års dagen til spillindustriens største maskott. Et billig verktøy for å melke oss navie konsumenter for enda litt mer lommepenger. Mer Amiiboer dukket opp til spillet, og senere samme høsten skulle Animal Crossing: Amiibo Festival komme. Et så åpenbart melkingsforsøk at man egentlig bare ga opp å forklare folk at Amiibo er «svindel». De som ikke forstod det da ville vel egentlig aldri ha skjønt det i utgangspunket; eller stå barneskolen for den saks skyld. Ja, det kom også atter et Zelda-spill.
 
Halo 5 skulle manne opp høsten dette året. Bort med plastleker og blekkspruting i forhold til ordentlig titaniumrustning, kuler og krutt. Halo klarte dessverre ikke levere helt til forventningene til Secret Chest(det kommer anmeldelse! Vi lover!), men Halo skuffet på ingen måte om man stiller det opp mot Disney+EAs Star Wars Battlefront. Det er et spill som lever på logoen sin for å skjule sitt intet-eksisterende innhold til 1048 kr. Filmen var bra sånn i det minste.
 
Og ja… Star Fox Zero ble utsatt. Vi fikk Mario Smash Tennis istedenfor.
 
Rett før jul nå prøvde Nintendo å ta igjen med noe gode titler i form av rollespill. Mario & Luigi Paper Jam, Xenoblade og Cloud til Smash. Cloud til Smash er RPG! Uansett så fikk vi andre titler som var av disse kalibrene denne julen. Just Cause 3 skal nevnes, og at Beyond Two Souls fikk en PS4-lansering underskrevne aldri fikk med seg. Den super ultra mega kataklysmiske kunngjøringen Nintendo lokket oss med var egentlig bare Minecraft på Wii U. Det «ville vært kult» med Gamepad-ustyrlistestøtte på den versjonen av spillet.
 
Tilslutt…
… vil vi si at på Secret Chest-planet har man fått gjort en del dette året. Altså vi er en YouTube-kanal, men i 2015 har vi holdt på med alt annet enn å lage videoer. TreasureCon var definitivt årets høydepunkt for oss. Messen hvor vi fikk møtt «fansen» og spredt det glade spillbudskap til folk i Raufoss. Nettsiden og egne mobilapper er også prestasjoner for oss. Vi klarte også tredje året på rad å gjennomføre julekalenderen, som er en tøff affære som krever mye av alle i redaksjonen; til tross for at alt ser helt på trynet ut via YouTube-skjermen. Vi kan nesten sammeligne oss med Valve: De kommer med et operativsystem, håndkontroll og konsoll før de faktisk kommer med Half-Life 3. Julequizzen var et av våre litt mer stolte øyeblikk, men ikke fordi vi vant premier, men fordi vi kjøpte bedre premier enn alle andre! Vi hadde også en femtemann på laget, men han forsvant engang uti julestriden. Har ikke sett eller hørt fra vedkommende siden.
 
Dette året har stort sett lånt spill fra andre år, og utsatt de store slagerne til det kommende. Vi i Secret Chest gleder oss mye til 2016, og håper på at ting som NX, Zelda, Uncharted og Fire Emblem skal fjerne bismaken fra 2015. Men til tross for at vi oppfører oss som dommere for deres subjektive meninger, så kan dere faktisk ha hatt et fantastisk spillår! Hva har dere likt best med 2015? Og hva gleder man seg til i løpet av neste året?

Iwata: Mer enn alt, er videospill ment å være kun én ting. Gøy for alle!

Vi er bare veldig takknemlig for at vi slapp å se P.T. igjen! Godt nytt år alle sammen!


Kommentarer

3 kommentarer til “Godt nytt år!”

  1. Torjus Møll Sandvik avatar
    Torjus Møll Sandvik

    Godt Nyttår^^

    1. Takk det samme!

  2. […] har vi passert 2015 og jeg kommer med en nyårspost istedenfor nyttårspost. Jeg skrev en oppsummering av fjoråret hos Secret Chest, så om du ikke har lest den, og har glemt hva som skjedde i fjor, kan du jo ta en […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *