Bayonetta 2 – anmeldelse

Bayonetta-spillene har nå kommet til Switch, inkludert oppfølgeren som tidligere bare har blitt sluppet på den tragisk undervurderte Wii U. Hvordan tar dette spillet seg ut på Nintendos nye konsoll?

Heksa Bayonetta er her tilbake i sitt andre spill, der hun etter en kamp i storbyen må redde sin venninne Jeannes sjel fra Inferno/helvete, og drar til fjellet Fimbulventr som har portaler til både Inferno og Paradiso. På veien møter hun på en gutt ved navn Loki som også er på vei til fjellet av grunner han ikke husker, og som forteller Bayonetta at hun vil trenge hans hjelp for å komme seg til Inferno. Bayonetta må også slåss mot en maskert Lumen Sage som stadig vekk dukker opp for å prøve å drepe Loki. Historien kan virke noe unødvendig komplisert iblant, og kan være vanskelig å henge med i til tider. Uansett er det hack-and-slash-action vi egentlig er her for, og spillet leverer absolutt på dette punktet når Bayonetta drar ut for å bekjempe engler og demoner med angrep laget av eget hår.

Kampsystemet er enkelt nok å lære seg, med X og Y for angrep og mulighet til å hoppe og dukke unna, men det er også fullt av kompliserte komboer – et perfekt eksempel på «lett å lære, vanskelig å mestre». Switch-versjonen har også lagt til et alternativt touch-basert kontrollsystem, men jeg synes selv dette ble mest kronglete og forvirrende å bruke, så vil anbefale å holde seg til gode, gamle knapper. En viktig mekanikk i Bayonetta-kamper er «Witch Time», der du dukker unna rett før du blir angrepet for å få fiendene til å bevege seg mye saktere de neste sekundene – en perfekt mulighet til å fritt denge løs på fiender. Etter å ha angrepet nok vil du også ha muligheten til å bruke et kraftig Torture Attack, eller bruke ekstra sterke Umbran Climax-angrep en stund. Å vente på å bli angrepet for å dukke unna i siste øyeblikk kan føles som en risiko, men det blir fort en naturlig del av kampene. Spillet oppfordrer til å eksperimentere med komboer og forskjellige angrep, og på slutten av hver kamp blir du belønnet etter hvor bra du gjorde det og vinner Halos (penger) deretter, som kan brukes til å kjøpe nye våpen og angrep i butikken Gates of Hell.

Noe av det som gjør Bayonetta 2 så bra er at det er veldig «over-the-top» og overdrevent – du slåss mot et stort utvalg engler og demoner, kastes ofte rett inn i den ene kampen etter den andre, og bosskamper slutter med at Bayonetta tilkaller svære monstre for å gjøre brutalt slutt på fienden. Og det er utrolig gøy å spille, spesielt siden det alltid er nye fiender å se og nye komboer og angrep å prøve seg på. Spillet ser også veldig pent ut, og tar seg spesielt bra ut i håndholdt modus. I løpet av spillet går du gjennom flere forskjellige områder og omgivelser, og det er en klar kontrast mellom de dystre og mørke helvetesområdene i Inferno og den lyse, klare himmelen i Paradiso. Fiendedesignet er variert og kreativt, og musikken setter ekstra stemning til kampene.

For perfeksjonister og samlere er det også nok å ta seg til her – hver kamp og kapittelslutt belønner deg med medaljer av forskjellig grad, der Pure Platinum er det høyeste. Flere steder finner du også portaler til Muspelheim, der du kan prøve deg på forskjellige utfordringer, som «drep alle fiender med bare én kombo» eller «angrip fiender uten å bli truffet». Det finnes også deler av musikkplater rundt opp i spillet, og hvis du samler alle bitene av en plate kan du ta den med til Gates of Hell for å låse opp nye våpen – du kan blant annet bytte ut pistolene med sverd, pisk og kniver.

Denne versjonen av spillet gir deg også mulighet til å scanne amiiboer, som vil gi deg gratis healing-items og Halos, og du kan scanne opp til 32 om dagen, så om du har amiiboer anbefales de å brukes om bare for å lettere kunne spare opp til nye våpen og angrep – det blir ganske dyrt å kjøpe inn alt bare gjennom kamper. En artig detalj her er at flere figurer gir deg diverse meldinger relatert til spillet de er fra når du scanner dem inn.

Alt i alt er Bayonetta 2 et flott og spennende actionspill med fantastisk gameplay som er bedre enn noensinne på Switch! Om du ikke fikk spilt det når det først kom ut, og liker hack-and-slash action med overdrevne kamper, er dette en perfekt anledning til å begynne.

8/10[star rating=»8″ max=»10″]


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *